20.3.2024. 10:49
0
Raskrinkane prevarantkinje iz BiH: Kako su Bosanke krale vozila i gdje su završavala?
FOTO: ilustracija
Pripadnici kriminalističke policije Donje Austrije nakon opsežne istrage uspjeli su da identifikuju i uhapse dvije državljanke Bosne i Hercegovine (27, 33) koje su na prevaru uzimale automobile od trgovaca i zastupnika, a kasnije ih preprodavale u inostranstvu.

One su uhvaćene na djelu kada su 13. marta ove godine došle kod jednog auto zastupnika da kupe automobil vrijedan 42.000 eura (skoro 84.000 KM), a predočile su lažna lična dokumenta. 

One su navodno pripadale organizovanoj kriminalnoj grupi koja je sklapala ugovore o kupovini i iznajmljivanju sa lokalnim auto trgovcima ili agencijama za iznajmljivanje automobila, a zatim bi samo nestale. Sva ukradena vozila su preprodavali u inostranstvu.

Posljednji u nizu kojeg su htjele da prevare je trgovac automobilima iz Ort-an-der-Donau, koji ih je prijavio.

Inače, daljom istragom utvrđeno je da se one sumnjiče i za prevaru u Beču, gdje su na sličan način uzele moped vrijedan 3.000 eura (skoro 6.000 KM). I dok je 27-godišnjakinja priznala sve, 33-godišnja bh. državljanka je odbila da svjedoči. 

Mediji prenose da su živjele u Italiji, a da su redovno dolazile u Austriju zbog ovih prevara.

One su po nalogu javnog tužilaštva Kornojburga sprovedene u lokalni zatvor, prenose Nezavisne.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.