11.6.2024. 12:25
0
Iz MUP-a šturo o jučerašnjoj brutalnoj likvidaciji na Vilsonovom: Nisu mogli potvrditi koji je Nihadov motiv da ubije Anela
Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić dala je danas izjavu medijima o jučerašnje ubistvu u Vilsonovom šetalištu. Ono što je kazala u izjavi za medije je već jučer objavljeno.

Novalić je ponovila da je Operativni centar MUP-a KS jučer oko 16:50 obaviješten da je došlo do pucnjave te da su policijski službenici to i potvrdili izlaskom na teren.

"Osoba inicijala N. S., 32 godine, koristila je vatreno oružje prema muškarcu koji je smrtno stradao u ovo incidentu. Smrt je konstatirao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Preminula je osoba A. K., 39 godina. Nakon uviđaja, 32-godišnji muškrac je uhapšen zbog ubistva. Trenutno se nalazi u prostorima MUP-a i u toku je kriminalistička obrada i bit će predat Tužilaštvu KS nakon toga", rekla je Novalić.

Informacije koje nije mogla potvrditi za medije je da li je u Kršu ispaljeno 16 metaka, kao i koji je motiv ubistva. Kako je do sada poznato, Nihad Sarajkić je pucao u Anela Kršu i usmrtio ga. U medijima se spekuliše o motivu ljubavne prirode, tačnije da je Kršo imao ljubavnu aferu sa Sarajkićevom partnericom, međutim to još uvijek nije potvrđeno. Vjerovatno ta informacija neće biti poznata do podizanja optužnice, gdje bi tužilac trebao iznijeti moguće motive brutalne likvidacije. 

Nihad Sarajkić, ono što je do sada poznato jeste da do sada niti je kažnjavan, niti presuđivan te da je oružje koje je od njega oduzeto neprijavljeno, te da nije imao dozvolu za pištolj. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.