12.6.2024. 9:03
2
Novi detalji o brutalnom ubistvu, veliki preokret: Sarajkić ubio Kršu da bi zaštitio ženu?
FOTO: Dnevni Avaz
Nihad Sarajkić, osumnjičeni za brutalno ubistvo Anela Krše, predat je jučer u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Tužilaštvo ima pravo na zadržavanje 24 sata, nakon čega će dežurni tužilac odlučiti o daljnjim mjerama.

On se sumnjiči za krivična djela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja. Sarajkić nije imao ni dozvolu za nošenje pištolja, a na licu mjesta pronađeno je 16 čahura. Obdukcija će pokazati koliko je metaka ispalio u Kršu. Vještak je u preliminarnom nalazu naveo „više prostrelnih rana“, naveo je Avaz. 

Informacije upućuju na to da je Sarajkić ubistvo isplanirao do u detalje. On je pozvao Kršu, koji mu je ranije prijetio, da se vide, a zatim je u njega pucao iz neposredne blizine. Ubio ga je dok su sjedili na klupi na Vilsonovom šetalištu. Prvi pucanj bio je koban, a zatim je u njega, dok mu je bio okrenut licem, ispalio više metaka.

Sarajkić je odmah pozvao policiju i predao oružje. Priznao je da je počinio ubistvo.

Šta je motiv? 

Još se utvrđuje tačan motiv ove brutalne likvidacije. Avaz navodi da je Sarajkić bio u emotivnoj vezi s Kršinom suprugom. Tvrde da je ona Kršu nedavno napustila zbog nasilja u porodici, zbog čega je i hapšen, te da je započela vezu sa Sarajkićem. U cijeloj priči, motiv ubistva nije ljubavni trougao, nego je izgledno da je Sarajkić želio zaštititi tu ženu od Kršinih prijetnji i nasilja.

Ubijeni Anel Kršo u izvodu iz kaznene evidencije ima čak devet pravosnažnih presuda u periodu od 2008. do 2023. godine, potvrđeno je jučer iz MUP-a KS.

On je osuđivan zbog više krivičnih djela, kao što su nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, ubistvo u pokušaju i krijumčarenje. S druge strane, ubica Sarajkić nije nikada evidentiran za bilo koju vrstu krivičnog djela.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.