27.7.2024. 10:07
0
Nesreća na Bjelašnici: Quad se prevrnuo s puta i udario u stablo, na intervenciju pozvan i GSS
FOTO: GSS TRNOVO
Na planini Bjelašnici, u reonu Štinjeg dola, u pravcu Kuće spasa jučer je, usljed nekontrolisane brzine i prevrtanja vozila quad došlo do nesreće.

"Na telefonski broj Gorske službe spašavanja Trnovo u 16.20 sati upućen je poziv o povrijeđenoj osobi i približnoj lokaciji unesrećene.

Qvad, kojim je upravljala osoba stranog porijekla, prevrnuo se sa neuređenog puta i zaustavilo udarom u stablo bukve. Osoba koja je upravljala quadom zadobila je povrede noge, leđa i ruke. Povrede su zbrinute, a osoba prebačena do vozila Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, koje ju je preuzelo i dalje medicinski zbrinulo", navode iz GSS-a Trnovo.  

Ističu kako je u vrlo kratkom roku dežurni tim Gorske službe spašavanja Trnovo je izašao na teren, locirao unesrećenu osobu te zbrinuo povredu te upozoravaju kako su nesreće prouzrokovane nekontrolisanom vožnjom popularnih četvorotočkaša na našim planinama, postale su vrlo česte.

"U posljednjih nekoliko godina quadovi su postali trend u našoj zemlji, iznajmljuju se na planinama i ostalim atraktivnim lokacijama. Vozači se kreću preko skijaških staza, šuma, livada, pašnjaka ili staza koje nisu namijenjene motornim vozilima, što je vrlo rizično, ne samo za vozače nego i za pješake.

Pored ugrožavanja života prvenstveno, veliki broj nesreća završi uništavanjem imovine i pravljenja materijalne štete", navode iz GSS-a.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.