30.7.2024. 13:16
1
Admiru Arnautoviću Šmrku određen jednomjesečni pritvor
Općinski sud Sarajevo u potpunosti je prihvatio prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo o određivanju pritvora i mjera zabrane za Admira Arnautovića i još četiri osobe.

Arnautoviću je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Sa Arnautovićem su uhapšene još četiri osobe i za njih su određene mjere zabrane, odnosno povremeno javljanje MUP-u KS i zabrana komuniciranja sa oštećenim.

Svi oni uhapšeni su prošle sedmice zbog osnova sumnje da su učestvovali u tučnjavi koja se dogodila 20. juna u ulici Čobanija.

Uz Arnautovića (1980.), slobode su lišeni i A. J. (1997), M. B. (1996), A. V. (2005) i E. M. (1999).

Inače, Arnautović je pod istragom u okviru predmeta koji vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zbog osnova sumnje na organizovani kriminal. On je u okviru tog predmeta već bio u pritvoru, a u aprilu ove godine su mu ublažene mjere zabrane.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.