25.8.2024. 19:30
3
Prijatelj Mirze Durana: Kako je moguće da je Haris Frelih i dalje na slobodi, iako je prije dvije godine usmrtio djevojku?
Vozač koji je usmrtio Lejlu Suljić prije dvije godine još je na slobodi, vjerovali ili ne.

Porodica je očajna, a nakon 20-godišnje Lejle, koja je stradala u ovoj saobraćajnoj nesreći, sada je preminuo i Lejlin brat, koji je umro u 29. godini života nakon komplikacije zbog upale gušterače. Porodica tvrdi da je umro tugujući za svojoj sestrom.

Podsjećanja radi, Haris Frelih, koji je 2022. godine automobilom na pješačkom prijelazu na Ilidži udario Lejlu Suljić koja je preminula usljed povreda koje je zadobila, došao je u fokus javnosti nakon zločina koji je počinio njegov prijatelj Mirza Duran, a koji je prije par dana u sarajevskom naselju Ciglane zaklao 60-godišnju Nadiru Sahačić.

Fotografije koje su objavljene na društvenim mrežama dokaz su da su se spomenuta dva mladića, a koja se terete za ubistva, intenzivno družila i da su bili prijatelji.

Dvije godine je ispod radara prolazila činjenica da se vozač koji je skrivio smrt djevojke na pješačkom prijelazu nalazi na slobodi. Da, dobro ste pročitali - Haris Frelih se i dalje nalazi na slobodi i još uvijek, dvije godine nakon te nesreće, nije donesena presuda u ovom slučaju.

Frelih, koji je usmrtio 20-godišnjakinju, u početku je rekao da je kriv, a ispostavilo se da nije bio pod utjecajem alkohola. Ipak, nešto kasnije je promijenio svoj iskaz i sada tvrdi da nije kriv za nesreću i smrt mlade djevojke.

Duran je trenutno u KPZ-u Zenica, dok Frelih na slobodi čeka održavanje novog ročišta. Obojicu zastupa advokat Omar Mehmedbašić.

(Sead M.)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.