2.2.2024. 17:31
0
Pušteni nalozi za isplate januarskih naknada civilnim žrtvama rata i osobama s invaliditetom u FBiH
U budžetu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za 2024. planirana su sredstva za isplate naknada neratnim invalidima i civilnim žrtvama rata u ukupnom iznosu od 272 miliona KM.

Od tog iznosa je 245 miliona za neratne invalide, a 27 miliona za civilne žrtve rata. Za januarske isplate ovih naknada u budžetu je izdvojeno nešto više od 23 miliona KM.

Za isplate naknada civilnih žrtava rata za januar 2024. izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 1.999.527,50 KM, dok je za neratne invalidnine izdvojeno 21.526.117,93 KM.

Federalno ministarstvo finansija naloge za isplatu naknada civilnim žrtvama rata i neratne invalidnine pustit će do 10. januara, što je praksa koja je u primjeni od oktobra prošle godine.

Tom praksom, kako navode u Ministarstvu, nastoje da sve naknade iz njihovog resora imaju tačne i redovne termine isplate.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.