5.2.2024. 9:31
0
Cijena nafte ponovo u porastu
Cijena nafte na svjetskom tržištu danas je povećana nakon što je je Washington najavio nove udare na grupacije povezane sa Iranom na Bliskom istoku, a ukrajinski dronovi pogodili najveću rafineriju na jugu Rusije.

U Londonu je cijena sirove nafte brent iz Sjevernog mora porasla za 26 centi ili 0,3 odsto. Sada je cijena 77,59 dolara po barelu.

U New Yorku je cijena svijetle sirove nafte veća za 13 centi ili 0,2 odsto. Iznosi 72,41 dolara po barelu, prenose agencije.

Obje vrste nafte krajem prošle sedmice bile su u padu za oko sedam posto nakon što su podaci iz Sjedinjenih Američkih Država ukazali da je stopa nezaposlenost manja nego što je očekivana i da je ostvaren određeni napredak u pregovorima između Izraela i palestinske militantne organizacije Hamas.

Investitori su i dalje zabrinuti od dalje eskalacije sukoba na Bliskom istoku pošto je Amerika sugerisala da će izvršiti nove napade na oružane grupe povezane sa Iranom kao odgovor na napad u kojem su poginuli američki vojnici u Јordanu.

(Erna H.) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.