11.2.2024. 10:58
0
Najbogatija žena na svijetu izgubila sedam milijardi dolara u samo jednom danu
Bogatstvo Bettencourt Meyers i njene porodice palo je za 6,9 milijardi dolara na 91,7 milijardi dolara u petak, te je tako sedamdesetgodišnja milijarderka postala daleko najveći gubitnik među svim milijarderima u petak, prema podacima Forbes liste, koja prati njihovo bogatstvo u realnom vremenu.

Meyers, koja duguje veliki dio svog bogatstva udjelu svoje porodioce u kozmetičkom gigantu, i dalje je 15. najbogatija osoba na svijetu i daleko najbogatija žena, jer ima 26 milijardi dolara više od druge najbogatije žene, nasljednice Walmarta, Alice Walton.

Petak je bio najgori dan za dionice L’Oreala na Pariškoj berzi od 27. novembra 2008. godine, prema podacima FactSeta.

Pad od 9 posto za dionice L’Oreala od početka godine, smanjio je tržišnu kapitalizaciju kompanije za 25 milijardi dolara.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.