16.8.2023. 14:52
0
Ponovo se oglasili iz SFF-a: "U cilju objektivnog informisanja javnosti, želimo naglasiti..."
Nakon što je u sklopu programa SFF-a jučer održan "Cinelink Drama Showcase Telekoma Srbija" na kojem je predstavljen i film srbijanskog reditelja Radoša Bajića "Heroji Halijarda", u kojem su četnici prikazani kao pozitivci, iz Sarajevo Film Festivala pojasnili su da nije prikazan pomenuti film, već samo inserti iz filma.

U cilju objektivnog informisanja javnosti, želimo naglasiti da navedeni film nije prikazan na festivalu, već su u okviru slotova za predstavljanje novih, budućih projekata, prikazani inserti filma koji je u produkciji.

Naglašavamo da navedeni sadržaj nije bio dogovoren te da Sarajevo Film Festival neće dopustiti da se koristi za promociju istorijskog revizionizma bilo koje vrste -  kazala je Andrijana Copf, glasnogovornica Sarajevo Film Festivala.


(Admir O.)

SFF
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.