5.5.2024. 21:06
0
Predstavnica Izraela nije došla na otvorenje Eurosonga, stiglo objašnjenje
FOTO: screenshot/x
Predstavnica Izraela Eden Golan nije pojavila na večerašnjoj ceremoniji otvorenja Eurosonga u Malmeu, javljaju inostrani mediji.

Iz ekipe javnog emitera Kan, koji je organizator učešća Izraela na ovom tamičenju, naveli su da će Golan i njena delegacija, umjesto toga, održati ceremoniju obilježavanja Dana sjećanja na holokaust koji počinje večeras.

Portparolka Kan-a dodala je da pjevačica slijedi savjet da ne napušta hotelsku sobu tokom boravka u Malmeu, zbog straha od terorističkog napada.

Izraelska delegacija je uputila molbu da nastupi u drugom polufinalu, koje će se održati u četvrtak, devetog maja, kako ne bi morala održati generalnu probu sutra, na Dan sjećanja na holokaust.

Švedska novinska agencija TT najavila je da će svako ko pokuša unijeti palestinsku zastavu ili natpis sa političkom porukom u arenu tokom trajanja Eurosonga biti zaustavljen, a propalestinski protesti su u ovom gradu zakazani za 9. maj.

Podsjetimo, veliki dio javnosti ali i nekoliko zemalja učesnica javno je zahtijevalo od Eurosonga da suspenduje Izrael sa takmičenja zbog dešavanja u Gazi, kao što je to već odavno slučaj sa Rusijom. Iz Eurosonga njihove zahtjeve nisu uvažili, pa je nastup izraelske predstavnice pod posebnom prismotrom.

Prvo polufinale Eurosonga održat će se u utorak, a drugo polufinale zakazano je za četvrtak. Finale će biti u subotu, 11. maja.

Eurosong
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.