24.11.2023. 13:34
1
Oglasila se glumica koju su izbacili s filma zbog podrške Palestini
FOTO: Instagram
Zvijezda filma Vrisak Melissa Barrera komentarisala je prekid saradnje na sedmom dijelu popularne franšize zbog dijeljenja objava za koje producentska kuća tvrdi da su antisemitske.

Glumica je rekla da osuđuje antisemitizam i islamofobiju, ali da će nastaviti govoriti o sukobu Izraela i Hamasa.

Barrera, koja je glumila u petom i šestom filmu iz franšize Vrisak i trebala je glumiti u nadolazećem sedmom nastavku, otvoreno je podržala Palestinu na društvenim mrežama ustvrdivši da Izrael čini genocid i "brutalno ubija nedužne Palestince, majke i djece, pod izgovorom da uništava Hamas".

"Zapadni mediji prikazuju samo izraelsku stranu. Zašto to rade, pustit ću vas da zaključite sami", napisala je 22. okobra i dodala: "Ne treba nam više mržnje. Bez islamofobije. Bez antisemitizma."

U utorak je produkcijska kuća Spyglass Media otpustila Barreru iz Vriska 7 potvrdivši za Variety da je odluka donesena zbog nekih njezinih objava na društvenim mrežama koje su protumačene kao antisemitske.

"Imamo nultu stopu tolerancije za antisemitizam ili poticanje mržnje u bilo kojem obliku, što uključuje lažne reference na genocid, etničko čišćenje, iskrivljavanje informacija o Holokaustu i sve što prelazi očite granice govora mržnje", izjavio je jedan od glasnogovornika produkcijske kuće.

Barrera je u srijedu na Instagram Storyju progovorila o cijeloj situaciji.

"Prije svega osuđujem antisemitizam i islamofobiju. Osuđujem mržnju i predrasude bilo koje vrste prema bilo kojoj grupi ljudi. Kao Latinoamerikanka, ponosna Meksikanka, osjećam odgovornost što imam platformu koja mi omogućuje privilegiju da me se čuje i stoga sam je pokušala upotrijebiti za podizanje svijesti o problemima do kojih mi je stalo i posuditi svoj glas onima kojima je potreban", započela je.

"Svaka osoba na svijetu zaslužuje jednaka ljudska prava, dostojanstvo i, naravno, slobodu. Vjerujem da grupa ljudi nije njihovo vodstvo i da nijedno upravno tijelo ne bi trebalo biti iznad kritike. Danonoćno se molim da više nema smrti, da više nema nasilja i da živimo u mirnom suživotu. Nastavit ću govoriti u ime onih kojima je to najpotrebnije i nastavit ću zagovarati mir i sigurnost, za ljudska prava i slobodu. Šutnja za mene nije opcija", poručila je meksička glumica.

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.