12.3.2021. 11:31
0
Petev odgovarao na pitanja novinara, objasnio zašto nema Begovića i Šunjića
Samo dvije ekipe iz Premijer lige BiH nisam gledao uživo, a to su Mladost i Široki Brijeg. Ako se neko posebno istakne u narednim kolima vrata su otvorena.
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev uoči utakmica s Finskom (24. mart) i Francuskom (31. mart) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i prijateljskog duela s Kostarikom (27. mart) održao je konferenciju za medije, prenio je N1.

“Nadam se da je ovo posljednja online konferencija, ali moramo raditi na ovaj način zbog koronavirusa. Volio bih čestitati futsal reprezentaciji plasman na Evropsko prvenstvo i puno sreće”, rekao je Petev.

Dosta ste analizirali dosadašnju igru reprezentacije, koja će formacija najviše odgovarati našem timu?

“S obzirom na to da imamo vrlo malo vremena za pripremu za ove kvalifikacije, jako je teško sada mijenjati sistem igre, imat ćemo jedan i pol trening. Jako mi je bitno da ima simbioza među igračima. Malo će biti promjena, neću mijenjati puno, previše je riskantno”, istaknuo je Petev.

Zašto nema Begovića?

“Imam spisak, pogledao sam širi spisak igrača koji nisu pozvani, a to ne znači da oni nisu tu. Smatrao sam da igrači koji su ovdje da će podnijeti pritisak koji ćemo imati za ove dvije kvalifikacijske i jednu prijateljsku utakmicu. Računam na većinu igrača”, rekao je Petev i dodao je kako Šunjić nije na spisku zbog rigoroznih mjera u Kini.

Zašto je pozvan Pirić koji ne igra u svom klubu?

“Iskoristio je svoju šansu sada, mlad je kvalitetan je, gledao sam utakmicu protiv Italije, on je budućnost reprezentacije i mislim da se dobro uklapa u ekipu“, rekao je Petev.

“Što se tiče mladih igrača, naravno da računam na sve mlade i potencijalne igrače. Mlade igrače nisam želio dirati, jer oni isto imaju kvalifikacije. Nisam želio da oštetim mladu reprezentaciju, a oni ne bi bili u početnih 11”, istaknuo je Petev.

Zašto nema igrača iz Premijer lige BiH?

“Samo dvije ekipe iz Premijer lige BiH nisam gledao uživo, a to su Mladost i Široki Brijeg. Ako se neko posebno istakne u narednim kolima vrata su otvorena. Ne znači da nećemo zvati igrače. Izjavio sam to i prije, ako ima igrača u Premijer ligi BiH koji mogu pomoći reprezentaciji oni će biti tu”, rekao je Petev.

Da li planirate igrati neke utakmice s dva napadača?

“Hodžić ima povredu aduktora i da je zdrav on bi bio tu. Moguće je sve, imam to u glavu, a odlučivat ćemo s obzirom na protivnika o načinu na koji ćemo igrati”, istaknuo je Petev.

Šta bi bio uspjeh protiv Finske i Francuske?

“Moja koncentracija je sada na Finskoj. Trebamo igrati kvalitetno, odigrati što bolje i ostvariti dobar rezultat. Nakon toga imamo prijateljsku, pa onda Francusku. Ne volim kalkulirati koliko će biti bodova dovoljno. Želim da se skoncentrišem na utakmicu i da odigramo dobro”, istaknuo je Petev.

Koja je najveća snaga naše reprezentacije?

“Najjača snaga bit će jedinstvo, to je glavni dio današnjeg fudbala”, rekao je Petev.

Na spisku selektora Peteva nalaze se:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (Zorya Lugansk), Kenan Pirić (NK Maribor).

Odbrana: Branimir Cipetić (NK Lokomotiva), Darko Todorović (HNK Hajduk Split), Sead Kolašinac (FC Schalke 04), Eldar Ćivić (Ferencvárosi TC), Anel Ahmedhodžić (Malmö FF), Denis Hadžikadunić (FK Rostov), Siniša Saničanin (FK Vojvodina), Marko Mihojević (Göztepe).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (HNK Rijeka), Miralem Pjanić (FC Barcelona), Amer Gojak (Torino FC), Gojko Cimirot (Standard Liège), Rade Krunić (AC Milan), Amar Rahmanović (Konyaspor), Miroslav Stevanović (Servette FC), Haris Duljević (Nîmes Olympique).

Napad: Edin Džeko (AS Roma), Edin Višća (Istanbul Basaksehir FK), Luka Menalo (HNK Rijeka), Ermedin Demirović (SC Freiburg), Smail Prevljak (KAS Eupen).

(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.