14.3.2022. 15:01
0
Chelsea na novim mukama zbog sankcija: Trener se ponudio da vozi autobus do Francuske na meč Lige prvaka
Nakon što je čitava imovina Chelseaja zamrznuta, ekipa se našla u brojnim problemima, a u neizvjesnosti je i način prijevoza na gostovanja.

Chelsea je u prvoj utakmici pod sankcijama slavio protiv Newcastlea rezultatom 1:0. Tim sa Stamford Bridgea ne može prodavati pojedinačne ulaznice niti imovinu iz Fan Shopa te je kompletna imovina zamrznuta zbog sankcija vlasniku Romanu Abramoviču.

Utakmicu protiv Newcastlea bilo je lako organizovati jer se radi o domaćoj utakmici na svom stadionu u svojoj ligi, ali će meč Lige prvaka protiv Lillea otkriti kakvi su stvarni problemi.

Na konferenciji za medije uoči gostovanja u Ligi prvaka novinare je zanimalo na koji način će se igrači prebaciti u Francusku jer je sva imovina zamrznuta. Trener Thomas Tuchel vjeruje kako će avion biti dostupan.

"Moja posljednja informacija kaže da bi trebali imati avion. Ako ne, onda idemo vozom. Ako ne mognemo ni to, idemo autobusom i mogu ja voziti ako baš treba", rekao je trener aktuelnih prvaka Evrope na čijim se nastupima na konferencijama za medije vidi da je umoran od kompletne situacije.

Finansijska situacija u klubu je takva da je upitno kako će Chelsea ići na gostovanja. Povukli su se glavni sponzori, a kompanija Three, koja se reklamira na dresu, otkazala je ugovor vrijedan 40 miliona funti godišnje.

Utakmica između Lillea i Chelseaja igra se u srijedu u 21 sat. Prvi meč završen je pobjedom Plavaca rezultatom 2:0 na svom terenu.

(A. Balićevac)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.