5.4.2023. 8:36
0
O Džekinom potezu nakon utakmice bruji Italija
Veliki derbi italijanskog fudbala između Juventusa i Intera odigran je u polufinalu Kupa.
U prvom susretu u Torinu nije bilo pobjednika, sinoć je meč završen rezultataom 1:1, pa će odluka o putniku u finale pasti u revanšu koji je na rasporedu 26. aprila.

No, sinoć smo gledali i treće poluvrijeme na Allianz stadionu, a sudija Davide Massa pokazao je tri crvena kartona. Prvo je isključio Lukakua zbog verbalnog okršaja sa navijačima Juventusa, a poslije došlo je do sukoba igrača.

Cuadrado i Handanovič su nekoliko minuta razgovarali, nakon čega je Kolumbijac odgurnuo slovenskog golmana, što je bio okidač za nerede. Uslijedio je fizički obračun, a obojica su dobili crvene kartone.

Osim okršaja dvojice pomenutih igrača, Italija bruji i o potezu našeg Edina Džeke. Dijamant je obučen u jaknu išao prema navijačima svoga tima i pokazivao na grb Intera. Tifozi Intera bili su oduševljeni, dok se to navijačima Juventusa nije svidjelo.


Džeko je igrao do 69. minuti, a kao i ranije kada je gostovao u Torinu, tokom utakmice sa tribina su ga vrijeđali domaći fanovi.

(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.