21.6.2023. 18:03
1
Tegeltija optimistično izjavio da Borac može eliminisati Austriju iz Beča: Ako smo mogli 1988. napraviti podvig, možemo i sad
Borac iz Banjaluke saznao je protivnika u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. To će biti Austrija iz Beča koja je veliki favorit u ovom dvomeču.

Prva utakmica na rasporedu je 27. jula u Banjaluci, a uzvrat sedam dana kasnije u Beču.

“Izvukli smo klub sa ogromnom tradicijom i uz bečki Rapid najveći klub u Austriji. Biće izuzetno teško, na nama je da se spremimo, da ih što bolje upoznamo. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo”, prva je reakcija kapitena Aleksandra Subića.

Protivnika dobro poznaje Nikola Pejović, koji je dio igračke karijere proveo u austrijskom fudbalu

“Austrija je veliki klub, ali i naš Borac je isto tako velikan na ovim prostorima. Smatram da na našem terenu možemo da dobijemo bilo koju ekipu. Borićemo se do samog kraja. Ekipa Austrija, po onome što sam ja imao prilike da vidim, fizički je besprijekorno pripremljena, ali mislim da mi imamo više fudbalskog talenta u svojim redovima. Uzdam se u veliku podršku sa tribina, kako u Banjaluci, tako i u Beču“, kaže Pejović.

Vinko Marinović je tokom žrijeba listao već pripremljene analize potencijalnih protivnika, a najviše se zadržao na ekipi Austrije, pa se čini da je donekle i “prizvao” prvog rivala na evropskoj sceni.

“Zadržao sam se malo više na Austriji. Ima tu više razloga, mojih nekih ličnih. Austria je klub koji je prošle sezone igrao grupnu fazu i ekipa sa njemačkim trenerskim šlifom, tako da možemo da pretpostavimo o kakvom se fudbalskom stilu radi. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za njih”, kaže Marinović.

S pažnjom je žrijeb pratio i Oliver Jandrić, sportski direktor Borca.

“Smatram da smo dobili protivnika po mjeri. Na nama je sada da se dobro pripremimo, i da , prije svega, budemo fizički na jednom dobrom nivou do te utakmice. Pristiglo nam je i nekoliko novih igrača, tako da treba sve to da ukomponujemo. Imamo dovoljno vremena”, Ističe Oliver Jandrić, sportski direktor FK Borac.

Za Milana Tegeltiju, predsjednika FK Borac, dileme nema. Na megdan u Austriji ide se s velikim ambicijama.

“Ako smo mogli 1988. godine da napravimo podvig, možemo i sada”, slikovito dočarava Tegeltija ishod žrijeba.

“Ovaj klub i po svom imenu i po tradiciji nikad ne odustaje. Nemamo nikakvu ulogu favorita u ovom dvomeču, ali sasvim sigurno ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Naš prioritet ove godine je, da ponovim, prvenstvo. U Evropi ćemo dati maksimum, a za šta će to biti dovoljno – vidjećemo”, rekao je Tegeltija.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.