21.7.2023. 13:18
0
Historijska šansa za bh. fudbal: Zrinjski nositelj u trećem pretkolu Lige prvaka
Bh. predstavnike u ponedjeljak očekuje ždrijeb trećeg pretkola evropskih natjecanja. Ždrijeb Lige prvaka bit će u terminu od 12:00 sati. Dok će ždrijeb za Evropa ligu i Konferencijsku ligu biti održan od 14:00 sati.

Zrinjski se u 2. pretkolu Lige prvaka sastaje sa slovačkim Slovanom iz Bratislave, a u slučaju da prođe u treće pretkolo imat će status nositelja što će biti šansa kakvu Bosna i Hercegovina nije nikada imala.

UEFA je već razvrstala ekipe u dvije grupe nositelja i onih ekipa koje neće imati status nositelja kada je u pitanju staza šampiona.

Ako eliminše Slovan, Zrinjski može igrati protiv AEK-a, Sparte, te pobjednika duela Ludogorets/Olimpija, Sheriff/Maccabi Haifa, BATE/Aris Limassol, Hacken/Klaksvik.

Ekipa koje budu poražene u drugom pretkolu Lige prvaka sele u treće pretkolo Evropa lige, a ekipe koje budu poražene u trećem pretkolu Lige prvaka idu u play-off Evropa lige, što znači da su minimalno osigurali grupnu fazu Konferencijske lige.

Borac i Željo saznali potencijalne protivnike u trećem pretkolu

U slučaju prolaza u 3. pretkolo Konferencijske lige, mogući rivali bh. predstavnika su: AZ Alkmaar, Dynamo Kyiv, Partizan, Arouca, te nositelji iz drugog pretkola ukoliko ostvare prolaz, a to su Club Brugge, Basel, Gent, Fenerbahce, Cluj, Midtylland, PAOK, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Bodo Glimt, Lech Poznan, Hapoel Beer Sheva, Djurgarden, APOEL, Beikstas, CSKA Sofija, Twente…

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.