31.8.2023. 10:07
0
Danas je žrijeb Lige prvaka: BiH će imati samo dva predstavnika
FOTO: Avaz
Nakon završetka preostalih uzvratnih utakmica play-offa Lige prvaka, poznati su svi sudionici elitnog evropskog klupskog takmičenja.

U preostala tri okršaja koja su se igrala sinoć u sklopu četvrtog pretkola Lige prvaka, Royal Antwerpen, Kopenhagen i PSV Eindhoven osigurali su posljednje ulaznice za ovosezonsku Ligu prvaka.

Ovo će biti posljednja sezona u formatu na kojeg smo navikli prethodnih godina, a ovo su 32 kluba, raspoređeni po zemljama, koji će se boriti za ‘trofej s velikim ušima’:

Engleska: Arsenal, Manchester City, Manchester United, Newcastle

Španija: Atlético, Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad, Sevilla

Italija: Inter, Lazio, Milan, Napoli

Njemačka: Bayern, Dortmund, Leipzig, Union Berlin

Francuska: Lens, Paris

Portugal: Benfica, Braga, Porto

Nizozemska: Feyenoord, PSV

Austrija: Salzburg

Škotska: Celtic

Srbija: Crvena zvezda

Ukrajina: Shakhtar Donetsk

Belgija: Antwerp

Švicarska: Young Boys

Danska: Copenhagen

Turska: Galatasaray

Žrijeb skupina Lige prvaka održat će se u četvrtak u 18.00 sati u Grimaldi Forumu u Monacu.

Grupe se sastavljaju tako da se iz svakog pota izvuče po jedan klub, a klubovi iz iste države ne mogu biti u istoj grupi. Zbog toga što su u drugoj jakosnoj skupini giganti poput Reala, Uniteda, Intera, Borussije, Arsenala, a u trećoj primjerice Milan i Lazio, jasno je da će biti izvučene spektakularne skupine.

To garantuje i sastav četvrtog, najslabijeg pota. U njemu je najveća mina Newcastle. Sjajna ekipa stvorena saudijskim kapitalom u zadnjoj je jakosnoj skupini jer je godinama nije bilo u Europi, ali sada je tamo i nitko od velikana je neće htjeti u grupi. Kao ni još jednu minu zalutalu tamo, Union Berlin. Bayern, Real, Milan, Newcastle. To je mogući sastav skupine.

Bosna i Hercegovina ove sezone će imati dva predstavnika u najelitnijem klupskom takmičenju: Amar Dedić (RB Salzburg), Rade Krunić (AC Milan), prenosi N1.

Grupna faza započinje 19. septembra, a završava 13. decembra. Najboljih 16 timova, po običaju će igrati osminu finala koje započinje 13. februara.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.