3.9.2023. 16:42
0
Mundobasket: Litvanija trojkama srušila prvog favorita turnira. Sa Srbijom za polufinale
Košarkaši Litvanije pobijedili su u Pasayju u posljednjoj utakmici grupne faze favorizovanu selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 110:104 te su tako zakazali duel sa Srbijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Litvanci su odlično otvorili utakmicu i šokirali Amerikance koji su u prvoj četvrtini postigli svega 12 poena. U tim trenucima prednost za Litvance je bila čak 19 poena.

Amerikanci su se probudili do odlaska na odmor, ali nisu uspijevali smanjiti rezultat koji je na poluvremenu glasio 54:37 za Litvaniju. Inače, najveća prednost u jednom trenutku iznosila je 21 poen prednosti za Litvance.

Ipak, Amerikanci u trećoj četvrtini dodaju gas i uspijevaju uoči posljednje dionice smanjiti zaostatak na samo šest poena.

Obje selekcije su odigrale fantastično posljednju četvrtinu, ali su Litvanci na kraju uspjeli sačuvati prednost i ostvariti veliku pobjedu.

Najbolji kod Litvanaca bio je Kuzminskas s 15 poena, dok su Edwards s 35 i Bridges sa 14 poena bili najefikasniji u redovima Amerikanaca.

Litvanija je tako grupnu fazu okončala na prvom mjestu pa će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije koja je u svojoj grupi bila drugoplasirana. S druge strane, Amerika će igrati protiv Italije. Četvrtfinala su na rasporedu u utorak.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.