7.10.2023. 15:02
0
Derbi u sjeni mržnje: Torcida stigla u Rijeku i porukom odgovorila Armadi
FOTO: HNK Hajduk Split
Fudbaleri Rijeke ugostit će Hajduk u subotu od 18 sati na Rujevici u sklopu 11. kola SuperSport HNL-a.

U novom izdanju Jadranskog derbija, drugog ovosezonskog, očekuje se pravi okršaj na travnjaku ali i na tribinama.

Naime, navijači Rijeke su nekoliko dana pred utakmicu po gradu lijepili naljepnice s natpisom ‘Umri Livaja’, što je izazvalo burne reakcije i osudu hrvatske javnosti.

Dugo se čekalo na odgovor Torcide čiji su pripadnici očito već stigli u Rijeku, a oglasili su se porukom ostavljenoj na bivšem stadionu Rijeke – Kantridi.

Ulaz na gostujuću tribinu, splitski navijači ‘ukrasili’ su vijencem te porukom: “S ponosom na sve naše nerede, sa sjetom i tugom jer godinama nije s nama, u sjećanju je KANTRIDA. Tvoji su te izdali, al’ mi nismo zaboravili! Maksimir smo pregazili, a Kantridu zapalili. TORCIDA.”

Sliku su objavili na svoj Facebook profil uz opis: “Pokapate igrače, a umra vam je dom. Pi**e riječke, prodali ste dušu i stadion”, navodi se u objavi.

Hajduk trenutno drži prvo mjesto prvenstvene ljestvice s 21 bodom, dok je prvi pratitelj upravo Rijeka s 19 bodova, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.