10.10.2023. 20:13
0
De Laurentiis zabrinut zbog rata, ne želi u Saudijsku Arabiju
Prvi čovjek Napolija Aurelio de Laurentiis pozvao je da se Superkup Italije premesti u Italiju i de ne bude odigran u Saudijskoj Arabiji, a u svjetlu ratnih dešavanja između Izraela i Hamasa.

Sukobi koji su počeli minulog vikenda zabrinuli su Aurelija de Laurentiisa. Predsjednik Napolija pozvao je u utorak da se odustane od ideje igranja Superkupa u Saudijskoj Arabiji i da se igra u Italiji. Superkup Italije biće odigran od 21. do 25. januara 2024.

„Kako zamišljate da stavite 120 igrača koji vrijede koliko vrijede u avion? I sve to da bi se zaradilo par miliona? Jeste li vidjeli šta se dešava u Izraelu? Moglo bi da dođe do avionskih blokada u tim regijama“, rekao je De Laurentis.

„Hajde da igramo na Olimpiku. Ne radi se o tome da želim da bojkotujem odlazak u Saudijsku Arabiju. Samo tražim da razmislimo o ovome“, dodao je.

Na Superkupu će, pored Napolija, igrati Lazio, Inter i Fiorentina, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.