24.10.2023. 14:34
0
Tonali priznao krivicu za klađenje: Evo koliku kaznu bi mogao dobiti
Fudbaler Newcastlea Sandro Tonali i tim advokata koji ga zastupa održao je sastanak sa predstavnicima tužilaštva u Italiji, tokom kojeg je priznao da se kladio na utakmice Milana i na kojima je nastupao.

S obzirom na to da vezista tokom istrage sarađuje sa predstavnicima zakona, Sky Italia saznaje da bi strane mogle da se nagode i da Talijan bude suspendovan samo na 10 mjeseci, što je znatno manje od prethodno najavljenih 16, prenosi Sport Klub.

Prethodno se znalo da su akteri skandala nelegalnog klađenja i Juventusov Nicolo Fagioli i Nicolo Zaniolo, koji je pod ugovorom sa Galatasarayem, ali je trenutno na pozajmici u Aston Villi. Fagioliju je suspenzije već izrečena – sedam mjeseci i pet uslovne kazne, jer je razotkrio razmjere čitavog slučaja.

Svi koji su umiješani u ovaj zločin bi mogli da dobiju kazne do tri godine zabrane bavljenja fudbalom. Sky saznaje da su Tonalijevi advokati i tužilaštvo blizu dogovora, po kojem bi 23-godišnjak bio suspendovan do augusta 2024. godine.

Sandro bi tako propustio sve mečeve tekuće sezone i Evropsko prvenstvo narednog ljeta. Pošto presuda još nije donesena, Talijan još ima pravo nastupa za Newcastle.

Ukoliko Tonalijev pravni tim uspije da dobije takvu kaznu, čini se da će nekadašnji kapiten Milana biti u veoma dobroj poziciji. Prethodno se spekulisalo da ga očekuje 16 mjeseci suspenzije, uz još toliko uslovne kazne.

Nedavno je zbog sličnih postupaka kažnjen i napadač Brentforda Ivan Toney – sa osam mjeseci suspenzije, ali se on nije kladio na utakmice na kojima je igrao.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.