24.10.2023. 18:58
0
Tužna vijest iz Engleske: Preminuo predsjednik Evertona
FOTO: EPA
Predsjednik Evrtona Bill Kenwright preminuo je u ponedjeljak u 78. godini života, objavila je zvanična stranica engleskog premierligaša.

Kenwright je preminuo okružen porodicom i voljenima, objavio je Everton u emotivnoj poruci na društvenim mrežama. 

- Fudbalski klub Everton je u žalosti nakon smrti predsjednika Billa Kenwrighta, koji je sinoć mirno preminuo u dobi od 78 godina, okružen svojom obitelji i voljenima.

Predsjednik Evertona s najdužim stažom više od jednog vijeka, Bill Kenwright vodio je klub kroz razdoblje neviđenih promjena u engleskom fudbalu.

Doživotni Evertonac, postao je član uprave 23. oktobra 1989., a onda je na Boxing Day 1999. njegov konzorcij True Blue Holdings preuzeo klub. U početku je bio potpredsjednik, a naslijedio je svog bliskog prijatelja Sir Philipa Cartera na mjestu predsjednika 2004.

U njegovih 19 sezona kao predsjednika, klub je osigurao 12 plasmana među osam najboljih, uključujući završetak među prva četiri 2005., utrku do finala FA kupa 2009. i evropske kvalifikacije u 6 odvojenih navrata.

Klub je izgubio predsjednika, vođu, prijatelja i inspiraciju. Misli i molitve svih u Evertonu su s njegovom partnericom Jenny Seagrove, njegovom kćeri Lucy Kenwright, unucima i svima koji su ga poznavali i voljeli, navodi se u saopštenju Evertona.

Everton u ovu sezonu nije ušao onako kako je želio i nakon 9 odigranih kola zauzima 16. poziciju sa samo 7 osvojenih bodova, prenosi Oslobođenje.

(Mubina Lj.)

 
Everton
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.