25.10.2023. 17:27
0
Slavnom engleskom klubu prijeti kazna koja bi praktično značila izbacivanje iz lige
FOTO: epa
Nevjerovatni su problemi sa kojima se susreće velikan engleskog Premiershipa, koji je nakon godina lošeg upravljanja došao u tešku situaciju

Deveterostruki engleski prvak Everton već je godinama u lošoj poziciji i daleko je od nekadašnje slave, a ogromni promašaji sa dovođenjem igrača i trošenje sumanutih suma novca na loša pojačanja prije ili kasnije su morali dovesti do problema.

Kako pišu mediji u Engleskoj, Everton se suočava sa kaznom oduzimanja čak 12 bodova zbog kršenja finansijskog fair playa. Već je bilo vidljivo po pojačanjima dovedenim ovog ljeta da klub ne može dovoditi kvalitetne igrače, a iako se prethodne dvije sezone jedva spasio ispadanja, Everton je ovog ljeta samo dodatno oslabljen.

Nije još sigurno da će klubu biti izrečena kazna, ali ako se to desi, gotovo je izvjesno da će Everton naredne sezone igrati u Championshipu, prenosi Oslobođenje.

(Mubina Lj.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.