8.11.2023. 21:07
0
Navijači Benfice bacali baklje na tribinu s protivničkim navijačima. Nije im prvi put
FOTO: screenshot
U ranije, terminu od 18:45 odigrane su dvije utakmice 4. kola grupne faze Lige prvaka. U grupi C Napoli i Union Berlin odigrali su 1:1, dok je fantastični Real Sociedad pobijedio Benficu 3:1. Na utakmici Sociedada i Benfice viđen je i navijački ispad zbog kojeg će portugalski klub sigurno biti kažnjen.

Navijači Benfice su tokom drugog poluvremena u više navrata palili baklje i bacali ih na navijače Sociedada, čija se tribina nalazila ispod dijela na kojem su bili smješteni gosti iz Portugala, prenosi Index.

Jedna baklja pala je među navijače, a još nekoliko njih je na sreću preletjelo tribinu i palo u prostor između tribine i terena. Još tijekom utakmice se na X-u službeni profil španjolskog kluba oglasio porukom: "Navijači Benfice, sramite se."

Nije ovo prvi put da navijači Benfice, inače poznatiji kao No Name Boysi, navijačka skupina koja ima bratski odnos sa splitskom Torcidom, rade ovakve stvari. Prošle su sezone na San Siru tokom utakmice s Interom zasuli tribinu domaćih navijača s nekoliko baklji.



 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.