11.11.2023. 21:53
0
Oglasili se iz Želje prije utakmice s Borcem: Za koga se igra fudbal u Premijer ligi BiH?
FOTO: Adem Ćatić, fkz.ba
FK Željezničar će drugi put zaredom ostati bez podrške navijača u Banjoj Luci.

- FK Borac je u petak, 10.11.2023. godine, u 16:22 sati obavijestio FK Željezničar da je MUP RS-a donio odluku o zabrani dolaska navijača FK Željezničar na utakmicu 14. kola Premijer lige BiH protiv FK Borac zbog bezbjednosnih razloga - saopćili su s Grbavice.

Iako su naši navijači i Klub uredno najavili gostovanje i organizovani dolazak, MUP RS-a je u petak donio odluku da naši navijači ne mogu prisustvovati utakmici. FK Borac je izrazio žaljenje, ali istakao da ne mogu utjecati na odluke MUP-a.

Podsjetimo, našim navijačima nije bio dozvoljen ulazak u Banju Luku ni u aprilu ove godine kada je Željezničar igrao protiv Borca - dodaju iz Želje.

Plavi smatraju da se ovom odlukom njihov prvi tim dovodi u podređen položaj u utakmici 14. kola Premijer lige BiH, zbog izostanka podrške naših navijača.

Također, ističu da su u ovosezonskoj utakmici odigranoj na Grbavici poduzeli konkretne radnje u saradnji sa MUP-om KS-a, te na taj način obezbijedili siguran i neometan dolazak i odlazak navijača FK Borac sa stadiona.

- Zbog čega MUP RS-a ne želi da obezbijedi dolazak naših navijača i dalje nam nije jasno, jer nismo dobili nikakav validan argument i obrazloženje. Također, želimo skrenuti pažnju na ograničavanje broja karata za naše navijače na svega 250. Iako 5 posto kapaciteta stadiona u Banjoj Luci iznosi oko 480 mjesta. Na našem stadionu je gostujućim navijačima klubova sa kojima imamo reciprocitet obezbijeđen besplatan ulaz i pet posto kapaciteta stadiona Grbavica. FK Željezničar nastavit će i u budućnosti poštovati propise i gostujućim navijačima osiguravati najbolje uslove za gledanje utakmica - saopćili su iz Želje.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.