12.11.2023. 22:54
1
Kosovo savladalo Izrael i udaljilo ih od direktnog plasmana na EURO
Fudbalska reprezentacija Kosova u zaostaloj utakmici osmog kola grupe I kvalifikacija za EURO 2024 na stadionu Fadil Vokrri u Prištini pobijedila je Izrael.

Kosovari su pred svojim navijačima slavili rezultatom 1:0 i stigli do druge pobjede u kvalifikacijama, a Izrael je uknjižio drugi poraz.

Gol odluke postigao je igrač Bešiktaša Milot Rashica u 41. minuti.

Izrael je meč završio s igračem manje nakon isključenja Reviva nakon drugog žutog kartona u sudijskoj nadoknadi.

Meč Kosova i Izraela privukao je mnogo pažnje zbog činjenice da Izraelci igaju prvi duel nakon što je njihova država pokrenula nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze poslije prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

Himna Izrela u Prištini ispraćena je zvižducima.

Ova utakmica trebala se prvobitno igrati 15. oktobra, ali UEFA je iz sigurnosnih razloga prolongirala susret.

Tabelu grupe I predvodi Rumunija sa 16 bodova, Švicarska ima 15 bodova i meč manje, Izrael je ostao na 11, Kosovo ima 10, Bjelorusija šest, a Andora dva boda.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.