14.11.2023. 19:41
3
Izraelci ne prestaju sa miješanjem politike u sport: Sada donijeli patiku od navodno otetog dječaka na press konferenciju
Izrael je danas održao press konferenciju uoči utakmice 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Švicarske.

Reprezentacija Izreala u mađarskom gradu Felcsut dočekat će selekciju Švicarske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Njemačkoj.

Ovaj susret označen je utakmicom visokog rizika, pa će i ovu utakmicu osiguravati veliki broj naoružanih specijalaca.

Na današnjoj press konferenciji Izraelci su bili veoma emotivni, a kapiten reprezentacije Eli Dasa donio je dječiju patiku, te izašao ispred novinara.

“Ne možete da zamislite priču koja se nalazi iza ove patike”, započeo je Dasa.

“Otet je zajedno sa sedam ostalih članova porodice u Gazi. Trojica od njih su već mrtva, ovo je sve što je ostalo. Čekamo ga da se vrati kući”, poručio je kapiten Izraela.

Selektor Izraela, Alon Hazan, također se osvrnuo na tu priču.

“Ova kopačka je jezivo živo svjedočanstvo i ono što me najviše ubija je to što neke od žrtava uopće nemaju sjećanja. Postoje trenuci u životu kada ne možete objasniti bol koji osjećate. Ne možete da objasnite mnoge stvari. I dalje morate ostati pri zdravom razumu i svakodnevno se baviti onim čime ste zauzeti. Čak i ako se plasiramo na EP, bol će nas i dalje sve preplaviti, naša srca će nastaviti da gore”, rekao je Hazan.



Susret između Izraela i Švicarske igra se sutra od 20 sati i 45 minuta.

(Ajdin B.)

3
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.