24.11.2023. 13:18
0
Legendarni golman Ukrajine: Za razliku od BiH, mi imamo lidere
FOTO: Screenshot/instagram
Ukrajinski tim saznao je jučer prilikom žrijeba protivnika u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine. U martu će igrati protiv Bosne i Hercegovine, a ako pobijedi susrest će se sa boljim iz duela Izrael - Island.

Ukrajince 21. marta očekuje gostovanje u BiH, a stadion na kojem će se odigrati duel naknadno će biti poznat. U pitanju su ili Bilino polje ili Grbavica.

“Najpoznatiji bh. igrač je Edin Džeko, koji igra za turski Fenerbahče. Ali reprezentacija i dalje ima veoma dobre igrače koji igraju u Evropi", rekao je legendarni golman Andriy Pyatov, prenosi SportSport.

Ukrajinci su prije dvije godine već igrali protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. U prvom meču, u kojem je učestvovao i Pyatov, žuto-plavi su na Lviv Areni remizirali 1:1 i slavili u gostima 2:0.

"Mislim da selektor ukrajinske reprezentacije Sergej Rebrov zna kako da igra. Siguran sam da je već počeo proučavati Bosnu i da će pripremiti nekakav plan. I uspjet ćemo. Vjerujem u to", ističe Pyatov i opisuje naš tim kao "agresivan".

"Agresivni su, fizički jaki, izdržljivi. Neću reći da igraju taktički. To je više atletski nego taktički fudbal", istakao je Ukrajinac.

Žrijeb je komentarisao i trener Karpata Myron Markevich.

„Vjerujem da je ovo najbolja opcija. Prvo, reprezentacija Ukrajine je posljednjih godina uspješno igrala protiv tima s Balkana. Stoga će psihološka prednost biti na našoj strani. Bitno je da, za razliku od Bosanaca, Ukrajina ima lidera u svakoj liniji. Siguran sam da neće biti problema sa motivacijom. U nedavnim utakmicama protiv Engleske i Italije, selektor Rebrov je dokazao da zna kako da postavi svoje igrače. U tim mečevima sa gigantima Ukrajina je igrala ravnopravno, a Bosanci se smatraju klasom niže, pa ne čudi što naši fudbaleri važe za favorita”, rekao je Markevich.

Ukrajina jeste bila mnogo konkretnija nego BiH kroz kvalifikacije, imala je priliku u Leverkusenu da pobjedom nad Italijom osigura put na Euro bez baraža, ali je završeno 0:0.

Mada, u tom meču postoje naznake da je Ukrajina žestoko oštećena jer joj nije dosuđen penal u nadoknadi kada je fauliran Mudryk. Kako god, duel BiH - Ukrajina bit će prava poslastica i vjerovatno spektakl, a nažalost dalje ide samo jedan od timova.

Mnogi smatraju da je Ukrajina u baražu Lige B daleko najkvalitetnija reprezentacija, ali i ekipa Save Miloševića će se nešto pitati na proljeće.

(Aldin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.