29.11.2023. 19:32
0
Ivanković: "Igramo za svoj klub, svoj grad, za Bosnu i Hercegovinu"
FOTO: screenshot/sportsport.ba
Za Zrinjski nema predaha. Nova evropska stanica za prvaka BiH je gostovanje u Nizozemskoj ekipi AZ Alkmaara u sklopu 5. kola Konferencijske lige. Plemići su optimistični i vjeruju da mogu doći do pozitivnog rezultata.

Na press konferenciji koja se održala uoči utakmice medijima su se obratili trener Mario Ivanković te kapiten Nemanja Bilbija.

"Nakon dugogodišnjeg igranja u klubu i ulozi pomoćnog trenera, došao je red da preuzmem šefovsku funkciju, rezultati u Evropi su nam van svih očekivanja, ušli smo u grupi što je za svaku pohvalu, ekipa dobro gura bez obzira na neke povrijeđene igrače", rekao je Ivanković na početku press-konferencije, prenosi SportSport.ba.

S obzirom na povrede Ivanković je najavio određene kalkulacije u prvoj postavi.

"Prioritet je odigrati do kraja dobro preostala tri meča u prvenstvu, ali to nije razlog da ne da ne pokažemo pravo lice, odigramo sutra što bolje i da rezultat bude kakav bude."

"Raspored nedjelja-srijeda je imao utjecaj tako da će sutra igrati neki igrači koji do sada nisu igrali, neki i na pozicijama na kojim nisu igrali, imamo neku malu dilemu. Ako ne vjerujemo u čuda ono se neće ni desiti. Da budemo pravi, igramo za svoj klub, svoje igrače, svoj grad za Bosnu i Hercegovinu i da će doći kakva-takva nagrada."

"Očekujemo ofanzivnog domaćina, to pokazuje i njegovo mjesto na tabeli. Nemamo šta izgubiti, možemo samo dobiti, igrat ćemo za gol više, pokušat ćemo ugroziti protivnika i nadam se da ćemo uspjeti. Vidjet ćemo šta će biti sutra."

"Kao što sam iznenada došao, tako nisam ni razmišljao šta će sutra da se desi. Imperativ je stvarno na prvenstvu, evropske utakmice su na drugom planu, ali lako je to reći jer oni nisu u mojoj koži. Volio bih da dobijemo sutra radi mog ugleda i ugleda kluba, ali neka momci odigraju mušku utakmicu."

"Svaka ekipa ima slabosti, tako i AZ, ali mislim da se radi o mladoj ekipi punoj energiji, koja igra okomito, ali drugo poluvrijeme u Mostaru je pokazalo da sve može da se desi. Kad krene pozitivna lavina, a protivnika uhvati negativna energija, sve može da se okrene", završio je Ivanković.

Bilbija je istakao da se nada dobroj utakmici te da će umor u dosadašnjem dijelu sezone biti u drugom planu.

"To je bila naša prva utakmica u grupnoj fazi, moramo se složiti da smo prvo poluvrijeme bili na konopcima, ali smo utakmicu preokrenuti u svoju korist. Za sutra se nadam da ćemo odigrati dobru utakmicu, da nas neće impresionirati publika ni jako dobri igrači AZ Alkmaara, da ćemo dati dobar otpor i izboriti pozitivan rezultat."

"Velika je razlika između evropskih protivnika i domaće lige, uvezali smo dvije pobjede, ulazimo uz dosta samopouzdanja, AZ je odigrao dobru utakmicu za vikend, mi se moramo dobro pripremiti da što bolje izgledamo."

"Opterećenje je veliko, spremali smo se za to, nemamo pravo da kukamo na raspored, to je meni nešto novo, evo četiri i pol mjeseca utakmice igramo svako četiri dana, mislim da smo dobro odgovorili tom tempu i da smo neke utakmice u prvenstvu izvukli na mišiće", prenosi SportSport.ba.

Susret AZ Alkmaar - Zrinjski igra se u četvrtak od 18:45.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.