3.12.2023. 8:37
0
Premijer liga BiH: Dva duela u Hercegovini u nastavku 16. kola
FOTO: HŠK POSUŠJE
Ekipa Posušja ugostit će Igman na Mokrom Docu i pokušati prekinuti niz bez pobjede koji traje još od 24. septembra. Igman je upisao šest poraza u nizu u gostima pa će i oni imati priliku da prekinu svoju crnu seriju.

"Jako smo zadovoljni igrama koje pružaju naši igrači i stvorili su mentalitet neugodne ekipe. Nadamo se da će hrabrost i stav koji pokazuju u utakmicama protiv bilo kojeg protivnika, donijeti i pobjednički mentalitet, te da ćemo u ovoj utakmici slaviti pobjedu. Ekipa Igmana ima dosta igrača koji su iskusni i uz sve to posjeduju individualni kvalitet. Znamo da će u ovoj utakmici pokazati ogromnu energiju jer značaj rezultata to donosi sam po sebi. Uz veliku podršku s tribina, nadamo se da ćemo ubilježiti tri velika boda", rekao je pomoćni trener Posušja Borislav Grbavac u najavi ovog meča.

Utakmica je na rasporedu od 13 sati, a pravdu će dijeliti Miloš Gigović. Asistirat će mu Aimr Kadić i Dženan Milić.

Druga današnja utakmica donijet će nam okršaj GOŠK-a i Širokog Brijega. Gosti su posljednji put u Gabeli u utakmicama Premijer lige slavili još 2012. godine, no i tim iz Gabele je posljednju pobjedu protiv Širokog upisao još 2017. godine, pa bi ova utakmica mogla prekinuti jedan od ovih nizova.

"Što se tiče utakmice sa Širokim, mi smo svjesni da nam u goste dolazi težak protivnik. Sigurno da nas čeka zahtjevna utakmica, ali smatram da uz maksimalan angažman svih igrača možemo doći do prijeko potrebnih bodova", rekao je veznjak GOŠK-a Faruk Gogić u najavi ovog meča.

Meč u Gabeli je na rasporedu od 16 sati, a ova utakmica je pripala Antoniju Tomiću, dok će mu asistirati Hasan Nanić i Davor Beljo.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.