4.12.2023. 9:08
0
Poznat termin žrijeba za najjači rang Lige nacija: UEFA potvrdila promjenu formata takmičenja
FOTO: nsbih
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne godine će igrati u najjačem rangu UEFA Lige nacija, a sada je poznat i datum žrijeba.

Žrijeb je na programu 8. februara, a "Zmajevi" će tada saznati protivnike u grupnoj fazi ovog takmičenja. 

Utakmice će se igrati u septembru, oktobru i novembru 2024. godine, a desit će se i promjena u pravilima. 

Naime, umjesto jedne, sada će dvije najbolje selekcije ići u nokaut fazu, a nova pravila uključuju i četvrtfinalne mečeve, za razliku od dosadašnjih polufinalnih i finalnih. 

Ti susreti su planirani za mart 2025. godine. 

Osim BiH u žrijebu će se naći i selekcije Španije, Hrvatske, Italije, Nizozemske, Danske, Portugala, Belgije, Mađarske, Švicarske, Njemačke, Poljske, Francuske, Izraela, Srbije i Škotske.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.