31.12.2023. 18:15
0
Fenerbahče se još jednom oglasio o skandalu u Saudijskoj Arabiji: Mustafa Kemal Ataturk i naša nacija iznad svega
FOTO: FENERBAHCE
Fudbaleri Fenerbahčea i Galatasaraya odbili su igrati finale Superkupa Turske, kojem je u petak domaćin trebala biti Saudijska Arabija.

Istanbulski velikani odbili su izaći na teren, jer organizatori nisu dozvolili da ekipe na teren izađu u majicama sa likom Mustafe Kemala Ataturka.

Iste večeri nakon odgode oglasili su su klubovi i Fudbalski savez Turske, a u zajedničkom šturom saopćenju, poručili su kako je derbi otkazan zbog "organizacijskih problema".

Sada se ponovo oglasio Fener, a iz kluba su poručili kako je država ispred svih trofeja.

- Prije svega, želimo reći da smo vrlo počašćeni i sretni vidjeti naše navijače uz sebe tokom cijelog ovog procesa. Izražavamo zahvalnost svima koji su nam dali snagu i podršku u ovom teškom trenutku.

Naša država, naša Republika, naš veliki vođa Mustafa Kemal Ataturk i naša nacija su vrhunske vrijednosti Fenerbahčea, kao i svih sportskih klubova naše zemlje.

Te vrijednosti držimo iznad trofeja, sportskih takmičenja, finansijskih očekivanja, politike i ukratko, iznad svega ostalog. Prekidi do kojih je došlo prije finala Superkupa dogodili su se zbog naše osjetljivosti u vezi s našim vrijednostima o kojima se ne može pregovarati i nema drugog razloga ili svrhe osim toga.

Iznenadila nas je da je agenda nastala otkazivanjem finala Superkupa kasnije uvučena u politiku i teorije zavjere.

Ova priča nema nikakve veze s vanjskom politikom, politikom ili teorijama zavjere. Najveća nam je želja da se što prije prekinu rasprave koje se u javnosti vode u krivom smjeru.

Podsjećajući da sport treba biti daleko od politike, pozivamo sve da djeluju razumno, bez miješanja sporta i politike, bez pretvaranja sporta u poligon za političko prepucavanje.

Posebno bismo istakli da poremećaji u organizaciji finala Supekupa nisu samo zbog neprihvaćanja zahtjeva dva kluba.

Obavještavamo javnost da ćemo poduzeti zakonske korake protiv onih koji iznose nerealne i spekulativne izjave, te klevete i lažne optužbe, usmjerene isključivo na naš klub i naše menadžere - navodi se u saopćenju.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.