16.1.2024. 10:15
0
Reakcija Haalandovog oca nakon što je Messi proglašen najboljim na svijetu postala hit na internetu
FOTO: Screenshot/x
Lionel Messi proglašen je najboljim nogometašem godine u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na svečanosti u Londonu. U Londonu je u ponedjeljak održano osmo izdanje nagrade "The Best FIFA Football Awards", a Messiju, koji je dobio jednak broj bodova kao i Erling Haaland, nagrada je pripala jer mu je veći broj kapitena reprezentacija dao maksimalnih pet bodova.

Najboljeg su birali kapiteni reprezentacija, selektori, novinari i navijači. Messi je iza sebe ostavio Haalanda, Kyliana Mbappea i ostale konkurente te osmi put postao najbolji igrač svijeta prema FIFA-i. Nagradu je osvajao i 2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019. te 2022.

Podsjetimo, Messi, prvak svijeta s Argentinom, u oktobru prošle godine je osmi put u karijeri dobio i Zlatnu loptu, nagradu France Footballa za najboljeg nogometaša u sezoni 2022./2023. Tada je također iza njega ostao Haaland. Norveški napadač je u prošloj sezoni s Manchester Cityjem osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, FA kup i UEFA-in superkup. U 53 utakmice je zabio 52 gola i namjestio ih devet.

Zbog svega toga očekivalo se da bi i Haaland mogao do nagrade. Nadao se tome i Haalandov otac, bivši nogometaš Alfie Haaland. Kamere su snimile njegovu reakciju u trenutku proglašenja pobjednika.



(Aldin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.