20.1.2024. 18:30
0
De Rossi: Rekao sam vlasnicima da me plate koliko oni žele
Daniele De Rossi je u utorak službeno postao novi trener Rome, potpisavši ugovor do kraja sezone.

Legendarni bivši igrač kluba (2001.-2019.), s 616 nastupa, sada preuzima ulogu trenera od Josea Mourinha. Njegov povratak u klub, kako je istaknuo, ima poseban značaj, s obzirom na njegovu dugogodišnju povezanost s Romom.

“Rekao sam vlasnicima: “Vi napišite iznos kojim me želite platiti i ja ću to prihvatiti.” Jedino što sam zatražio je bonus ako se uspijemo plasirati u Ligu prvaka. Neću to raditi kroz cijelu trenersku karijeru, ali mislim da je ovo za mene velika prilika. U ugovoru s klubom ne postoji klauzula o automatskom produljenju. Dogovorili smo suradnju na šest mjeseci”, rekao je De Rossi.

“Zatražio sam tek da me se tretira kao trenera. Ne kao bivšeg igrača, legendu ili simbol kluba. Meni nije potrebno da trčim oko stadiona s maskotom. Maksimalno ću se truditi da ostanem ovdje, tu odluku donio sam čim je stigla poruka koju nisam očekivao”, dodao je.

De Rossi je također bio ključni član talijanske reprezentacije, osvojivši Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.