9.2.2024. 20:04
0
Saudijci na pragu da za 900 miliona kupe Romu, najavili gradnju novog stadiona
Talijanski list La Repubblica donosi vijest da je Javni investicijski fond (PIF) Saudijske Arabije zainteresovan za kupovinu Rome.

Štoviše, navode da je već održano i nekoliko sastanaka s aktuelnim vlasnicima Rome koje je predvodio predsjednik rimskog velikana Dan Friedkin.

Američki poduzetnik nema ništa protiv prodaje, nije u Italiji tajna da se on umorio od vođenja Rome i da bi je rado prodao.

Iza svega stoji spomenuti Javni investicijski fond koji se nalazi pod kontrolom države, odnosno prijestonasljednika Mohammeda bin Salmana koji u fudbalu vidi priliku za promociju Saudijske Arabije i otvaranje svijetu.

Pored 900 miliona eura za kupovinu Rome, Saudijci su biti spremni da ulože 1,5 milijardi eura u izgradnju novog, modernog stadiona, koji bi zamijenio Olimpico.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.