10.2.2024. 20:37
0
Bundesliga: Potop Bayerna u derbiju kola. "Apotekari" sve bliže dugo čekanoj tituli
Derbi 21. kola njemačke Bundeslige igrali su večeras dva prvoplasirana tima, Bayer i Bayern. Leverkusen je slavio rezultatom 3:0 i napravio veliki korak ka tituli prvaka Njemačke i prekidanju decenijske dominacije Bayerna.

Domaći su imali razloga za veliko slavlje već u 18. minuti. Robert Andrich je sjajno povukao akciju, a za 1:0 je pogodio igrač Bavaraca na posudbi u Bayeru, Josip Stanišić.

Samo pet minuta kasnije Leverkusen je mogao do 2:0. Nathan Tella je bio u šansi, ali Neuer brani.

Upravo Nathan Tella je bio junak u 50. minuti. Asistirao je za Alejandra Grimalda koji pogađa za 2:0.

Mogao je domaći tim i do 3:0. Igrala se 88. minuta kada je Jeremie Frimpong sjajno primio loptu i pogodio stativu.

Grimaldo je u 90. minuti izveo korner. Zamalo je to bio prelijep gol direktno iz kornera, ali pogodio je prečku.


Konačan udarac za Bayern desio se u nadoknadi vremena. Za 3:0 je pogodio rezervista Frimpong. 

Koliko je Bayern bio nemoćan u ovoj utakmici dovoljno govori i podatak da je tim Thomasa Tuchela upisao samo jedan udarac u okvir gola.

Sada Bayer na tabeli vodi s 55 bodova. Bayern ima pet manje i velika je šansa da će ove godine biti prekinuta dugogodišnja dominacija velikana iz Minhena.

Iza njih su sa po 40 bodova Borussia Dortmund i Stuttgart, pa je izvjesno da će se u preostalih 13 kola za titulu boriti samo Bayer i Bayern.

Naredno kolo Bayernu nosi na papiru dosta lakšu utakmicu i gostovanje kod Bochuma. Leverkusen će također u goste i to kod Heidenheima.

Ako se Bayern ičim može pohvaliti kada su brojke ove sezone u Bundesligi u pitanju, onda je to Harry Kane. Prvi je strijelac s 24 gola, sedam više od drugog Guirassyja.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.