15.2.2024. 12:00
0
Bivši igrači Olimpika dobili veliku bitku: Biće im isplaćeno 270.000 KM duga tri godine poslije gašenja kluba
FOTO: n1
Sindikata profesionalnih fudbalera BiH (SPFBiH) proglasio je veliku pobjedu, a onda se ogleda u tome da su pomogli fudbalerima Olimpika, da tri godine nakon gašenja kluba im bude isplaćen dug.

Maja 2021. godine sarajevski Olimpik je pred kraj sezone istupio iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ubrzo su Vukovi morali staviti ključ u bravu.

“Tri godine kasnije nekadašnji klub sa Otoke, uz pomoć Sindikata profesionalnih fudbalera BiH (SPFBiH) uspio je doći do potraživanja i isplate je osigurana za 31 igrača, a novac je osiguran iz međunarodnih fondova – FIFA i FIFPro. Poslije nekoliko mjeseci pravne borbe uspjeli smo doći do rješenja. Pričamo o 31 igraču koji se našao u problemu. U saradnji s FIFPro uspjeli smo isplatiti veći dio duga. Isplaćeno je 273.600 KM, a dug je 305.300 KM. Nekima je novac na računu, nekima će biti ubrzo. Lično sam razočaran da je Fudbalski savez Kantona Sarajevo okrenuo leđa igračima. Ovo je historijska pobjeda Sindikata protiv sistema”, istakao je Tarik Trbić generalni sekretar SPFBiH-a. 

Predsjednik Sindikata Aldin Đidić, tvrdi da je upravo zbog ovakvih stvari i osnovao sindikat.

“Mi smo pobijedili, igrači su pobijedili. Borba je bila duga, ali uspješna”, zaključio je je Đidić.

Svoje sreću i zadovoljstvo nisu krili ni članovi ugašen sarajevskog kluba.

“Ogromna pobjeda. Nismo vjerovali da ćemo naplatiti novac. Drago mi je što smo uspjeli”, kaže Semir Bajraktarević, nekadašnji fudbaler Olimpika, prenosi N1.

Olimpik
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.