21.2.2024. 13:07
1
Iako se činilo da ga je "ispalio" - Huseinbašić može igrati za BiH: Misimović mu poželio dobrodošlicu
Danas je u NS/FS BiH stigla zvanična potvrda da Denis Huseinbašić može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

FIFA Komitet za status igrača je prihvatio zahtjev Huseinbašića i NS/FS BiH za promjenu sportskog državljanstva tako da mladi fudbaler sada može igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iako se početkom 2023. godine mislilo da će odabrati Bosnu i Hercegovinu, već u martu se pod izgovorom da ima privatne obaveze nije pojavio u Zenici, ali je uredno nastupio za U-21 reprezentaciju Njemačke. Sportski direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović sve je vrijeme uvjeravao javnost da će Denis igrati za Zmajeve.

Nakon tri prijateljske utakmice u kojima je dao i tri gola, upisao je i dva nastupa na U-21 Evropskom prvenstvu.

No, onda je uslijedila mini-kriza, više je sjedio na klupi u Kolnu nego igrao, a U-21 reprezentaciju Njemačke više nije mogao igrati, a kod selektora A reprezentacije Njemačke Juliana Nagelsmanna nije bio u planovima.

Nakon današnjih vijesti, odmah se oglasio i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović, koji je na svom Instagram profilu napisao: “Dobrodošao”.



Denis Huseinbašić je rođen 3. jula 2001. godine, a trenutno nastupa za njemački 1.FC Köln.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.