5.3.2024. 9:58
0
Irfan Peljto bi mogao suditi najveće hrvatske derbije
Afera "VARleaks" ostavila je dubok trag u hrvatskom fudbalu.

Nezadovoljstvo klubova suđenjem ionako je bilo veliko, a curenje snimki komunikacije između sudija ubrzalo je neke procese.

Od Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) očekivali su se konkretni potezi, te su oni velikom brzinom i povučeni.

Naime, kako saznaju Sportske novosti od izvora bliskog HNS-u, do kraja sezone tamošnjeg elitnog razreda fudbala sve derbije sudit će elitne sudije iz Lige prvaka.

Riječ je o međusobnim utakmicama u kojima će se sastajati kandidati za naslov prvaka Dinamo, Hajduk i Rijeka.

Kako pišu SN predsjednik HNS-a Marijan Kustić odlučio je stati na kraj svim pričama o sudijama i sudijskim greškama, pogotovo u sezoni koju mnogi doživljavaju kao najuzbudljiviju u novijoj historiji domaće lige, s tri aspiranta na naslov prvaka.

Na listi elitnih sudija je i naš Irfan Peljto, pa stoga i Sarajliju možemo očekivati da u skorije vrijeme dijeli pravdu na Maksimiru, Poljudu ili Rujevici. Najbolji bh. sudija već je sudio utakmice na Kipru, u Grčkoj, Saudijskoj Arabiji...

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.