14.3.2024. 11:48
1
Hoće li se FK Sarajevo pridružiti Željezničaru u borbi za opstanak nakon odluke Disciplinske komisije: Koliko je realno da Bordo tim dobije maksimalnu kaznu?
Fudbalski klub Sarajevo isprovociran lošim suđenjem Matea Muse prekinuo je u posljednim minutama jučerašnju utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca pri rezultatu 1:2.

Jučerašnja scena sve nas je podsjetila na 2007. godinu. Tada je Blaž Slišković kao trener Zrinjskog u Orašju na utakmici Premijer lige naredio igračima da napuste teren 83. minuti.

Slišković je više puta nakon sporne utakmice u Orašju izjavio kako se na povlačenje svojih igrača s terena odlučio zbog pristrasnog suđenja Almira Alijagića i njegovih pomoćnika u korist ekipe Orašja, a na štetu Zrinskog. 

Disciplinska komisija FSBiH tada je kaznila Zrinjski oduzimanjem dva boda, a trenera Sliškovića sa 2.500 KM.

Također je donesena odluka da se tadašnjeg predsjednika Zrinskog (današnjeg potpredsjednik FSBiH) Ivana Beusa kazni zabranom vršenja, te dužnosti 12 mjeseci i novčanom kaznom od 2.500 konvertibilnih maraka, prenosi Faktor. 

Iz FSBiH su spornu utakmicu u Orašju registrirovali rezultatom 3:0 u korist domaćeg tima.
Prekid u Orašju tada je prošao bez toliko pratećih incidenata kako je to sinoć bilo na Koševu, gdje su u komunikaciji na terenu osim trenera i igrača sudjelovali i ljudi iz kluba.

Uz strožija pravila FSBiH za razliku od tada, za očekivati je veće kazne za Bodo tim.

Dobiju li baš maksimalnu kaznu oduzimanja 12 bodova to bi značilo prelazak u borbu za opstanak...

Za popodne je zakazana hitna sjednica Takmičarske komisije FSBiH, a jedina tačka na dnevnom redu bit će dešavanja sa meča Sarajevo - Borac.

Takmičarska komisija će raspravljati o rezultatu utakmice sa Koševa, dok će konačan sud o kaznama donijeti Disciplinska komisija FSBiH.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.