16.3.2024. 8:45
0
Milošević o skandalu na Koševu: Boriti se treba, ali napuštanje terena nije pravi način, pričao sam sa ljudima iz Sarajeva
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine najavio je meč baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine, ali se dotakao i skandala na Koševu u meču četvrtfinala Kupa BiH, kada su fudbaleri Sarajeva napustili teren zbog sudijskih odluka glavnom arbitra Matea Muse.

Navijački ambijent je bio loš u prethodnom periodu što se tiče reprezentacije BiH, dijelom opravdan zbog loših partija u kvalifikacijama, priznaje i sam selektor. Da li će biti teško izolovati se iz svega zbog činjenice da nema ljubavi između navijača i čelnih ljudi iz FSBiH?

“Ja čak volim kada je situacija zategnuta, jer ona izaziva ozbiljnost kod svih. Taj pritisak s polja nije loš. Igrači moraju biti svjesni da ništa nije lako, da ništa nije palo s neba, ali mi moramo imati svoj fokus – teren. Ovo s polja ne smijemo da iritiramo dodatno, ali mi na terenu trebamo dati sve od sebe da ne bi dodatno zatezali situaciju. Uvijek sam u životu gledao da prebrodimo sve i da iz toga izađemo jači. Sve je možda kulminiralo sa situacijom na Koševu, to je možda već i politika sportska ili fudbalska, ali ne ulazim u to. To ne treba da nas dira, naprotiv moramo se skupiti i možemo olabaviti tu situaciju dobrim rezultatom”, navodi Milošević.

Osvrnuo se i na posljednja dešavanja na Koševu, te da li je vrijeme da se stane u kraj sličnim situacijama?

“To je jako negativno. Situacija koja se desila je jako negativna, ali je to tako i u ostalim dešavanjima u okruženju. Da bi ekipa napustila teren, suđenje je moralo biti mnogo brutalnije, ali sticajem okolnosti sam imao priliku pričati sa ljudima iz Sarajeva i sada i prije. Mislim da je ovo bila samo kulminacija. Nekim stvarima su nezadovoljni već godinama i to je bila jedna kap. Ja nikada lično ne bih izabrao taj put, boriti se treba, ali ovaj put ne bih izabrao, jer napuštanje terena meni nije pravi način da se vodi borba. To je iz mog ugla, ali jako je teško pričati i pogotovo u situaciji u kojoj sam selektor”, odgovorio je MIlošević i dodao:

“Simpatizer sam Želje, ali ne volim negativne stvari. Volim i klub Sarajevo, iako je protivnički mom klubu. Gledam da budu sposobni, jaki i da takvo Sarajevo moj klub pobijedi. Isto pričam i za Zvezdu, iako sam Partizanovac. Volim da moji protivnici budu jaki i da ih takve probam pobijediti to je viteštvo i draž sporta”, tvrdi selektor BiH.

Zbog sličnih situacija, kaže Milošević napustio je srpski fudbal i tamo više ne komentariše dešavanja.

“Zbog toga sam otišao iz srpskog fudbala, zbog toga ga ne komentarišem već tri godine. Nemam odgovor ni rješenje za takvu situaciju osim da je fudbal talac politčki. Fudbalski klubovi se smatraju plijenom političkim elita i oni svoje ambicije zadovoljavaju. Dok je tako fudbalski klubovi ne smiju biti plijen politički, jer gube svoju poziciju u društvu, a onda dobijamo ovakve situacije koje nemaju veze sa igrom. Mi koji se bavimo fudbalom cijeli život teško nam je razumjeti to, a i naći rješenje”, zaključio je za N1. 

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.