17.3.2024. 17:02
0
Irfan Peljto sudi utakmicu Slovenija – Portugal
Irfan Peljto, najbolji bosanskohercegovački fudbalski sudija, dijelit će pravdu u prijateljskoj utakmici Slovenije i Portugala u Ljubljani.

Meč će se igrati 26. marta u Ljubljani sa stadionu Stožic, a za oba nacionalna tima poslužit će kao pripremni za naredno Evropsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj od 14. juna do 14. jula ove godine.

Pravdu na prijateljskom meču dijelit će sudijska četvorka iz Bosne i Hercegovine. Predvođena glavnim sudijom Irfanom Peljtom, a pomoćnici će mu, kao i obično, biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti arbitar Miloš GIgović.

Portugal u Sloveniju stiže u veoma jakom sastavu pošto je na spisku selektora Roberta Martineza i Cristiano Ronaldo te zvijezde poput Bernarda Silve, Joao Felixa, Rafaela Leaa, Bruna Fernandesa i Rubena Diasa.

Objema selekcijama će ova utakmica poslužiti kao svojevrsna priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj predstojećeg ljeta, budući da su se i Slovenija i Portugal plasirali na ovo takmičenje.

Slovenija će se na Euru takmičiti u grupi C sa Danskom, Srbijom i Engleskom, dok je Portugal smješten u grupu F, gdje su još Turska i Češka, kojima će se priključiti i jedan od pobjednika martovskog baraža.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.