23.3.2024. 21:46
3
Predrag Pašić: “Nudili su mi mjesto u Nogometnom savezu BiH, ali ako kažem da sam Srbin i da navijam za Zvezdu”
Legendarni fudbaler Sarajeva i Jugoslavije Predrag Pašić gostovao je u podkastu Balkan Rules.

Paja je priznao kako nema dobre odnose sa nekadašnjim saigračem iz FK Sarajevo Farukom Hadžibegićem, te se prisjetio vremena kada su dijelili svlačionicu bordo kluba.

“Sa Farukom Hadžibegićem sam u vrlo lošim odnosima. Smetalo mu je što sam ja kapiten, i tada i danas imamo probleme jer Faruk uvijek želi da bude najpametniji i najbolji. U to vrijeme zvao je igrače telefonom da me smijene sa funkcije kapitena, kako bi on bio kapiten. Antić je na treningu ponudio da glasamo za novog kapitena, na kraju su samo dva igrača glasali za Faruka, ostali za mene” rekao je između ostalog Pašić.

Pašić je je otkrio i da su mu jednom prilikom nudili poziciju u NS BiH i to kao sekretara, ali uz nevjerovatan uslov: Morao je na TV-u, javno, reći da je Srbin i da navija za Crvenu zvezdu.

"Nisu mi dali da budem selektor bilo čega. Dakle, totalno sam odbačen. Ostao sam u gradu, pokazao da ga volim… Zvali su me i rekli da bi bili sretni da budem član tog Komiteta za normalizaciju. Rekao sam vrlo rado. I moja je želja, živim fudbal, želio bih da pomognem i budem tu. Poslije 15 dana, kazano mi je da su svi subjekti bili protiv mog ulaska u taj Komitet", počeo je Pašić.

"Ko su ti subjekti?", upitao je voditelj podcasta Pašića.

"Jedan od njih je bio čovjek koji je radio na aerodromu, Elvedin Begić, predsjednik Saveza. On je jedan od subjekata. Ne znam tačno ko od tih ljudi ko je igrao sa mnom, nije bio za to".

Ko je sve bio tada u Komitetu? Tu je bio Ivica Osim, Faruk Hadžibegić, Dragan Kulina, Ivan Beus, Elvedin Begić…

"Za Dragana Kulinu znam odgovor, jer nisam pravi Srbin, kao što ni Komšić nije pravi Hrvat", istakao je Pašić, a onda ispričao šokantan razgovor s bivšim predsjednikom FS BiH Mijom Jelićem.

"Pokojni Jelić me pozvao čim je izabrao za predsjednika i rekao mi da žele da budem sekretar Fudbalskog saveza, ali da moram da izađem na TV i da kažem da sam Srbin i da navijam za Zvezdu. Rekao sam mu: 'Hvala gospodine Jeliću, kad budete mene zvali kao lijevo krilo Predraga Pašića, onda me zovite, a ne da je važnije da sam ja Srbin'. Ja sam mu rekao da nisam Srbin, ja sam pravoslavac. Ja živim u BiH, a ne u Srbiji", ispričao je Pašić.

(Ajdin B.)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.