8.5.2024. 19:58
0
Zrinjski savladao Borac i stekao prednost pred revanš u Banjoj Luci
FOTO: hšk zrinjski
Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su Borac 1:0 u prvom meču polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Utakmicu su obilježili skandalozni zvižduci domaćih navijača tokom intoniranje himne Bosne i Hercegovine pred početak meča.

Tim Željka Petrovića zagospodario je od prve minute na domaćem terenu.

Prvi je zaprijetio Nardin Mulahusejnović, ali njegov šut nije ozbiljnije ugrozio gol Marka Miloševića.

U nastavku meča, najbolji strijelac Mostarca Nemanja Bilbija, nije se najbolje snašao, lopta ga je iznenadila i još jedna potencijalna šansa za Zrinjski je otišla u nepovrat.

Još dva pokušaja prije pogotka, imao je aktuleni prvak BiH, preko Bradarića i Mulahusejnovića, da bi mreža Banjalučana bila načeta u 30. minuti susreta.

Odlična kretnja s loptom Matije Malekinušića, koji još ljepše asistira vanjskim dijelom noge za Marija Ćužea, a napadač Zrinjskog lijepo vara Miloševića za 1:0.

Fudbaleri Vinka Marinovića nisu napravili skoro ništa za 45 minuta, izuzev akcije u finišu, kada je Jakov Nišić šutirao pored gola Gorana Karačića.

Nastavili su domaći igrači u drugom poluvremenu, tamo gdje su stali u prvom.

Tičinović je šutirao kao golu Banjalučana, ali lagan je to bio plijen za golmana gostiju Miloševića.

Mogli su Mostarci do 2:0, a Ćuže do drugog pogotka na meču. Fudbaler Zrinjskog odlično je izgradio prostor u kaznenom prostoru Borca, ali Milošević fokusiran i brani dobar pokušaj Ćužea.

Već u narednom napadu, Marinovićeva ekipa istračala je obećavajuću kontru, ali loša završnica nije donijela promjenu rezultata na stadionu pod Bijelim brijegom.

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenao, a revanš dvije najbolje ekipe ove sezone u Bosni i Hercegovini, na programu je 22. maja na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Kup BiH
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.