18.5.2024. 9:33
0
Igračke promjene na Grbavici: Nedim Mekić napušta Željezničar. Semiru Štiliću, Josephu Amoahu i Edinu Cocaliću ističu ugovori
Pred FK Željezničar su posljednja dva meča ove sezone.

Plavi su ranije osigurali opstanak i nemaju više straha od ispadanja u niži rang, pa će biti zanimljivo kome će stručni štab sve pružiti šansu u samoj završnici.

Prvi ispit je u ponedjeljak Zvijezda 09 u Ugljeviku, a zatim slijedi domaći meč sa FK Borac za oproštaj od još jedne sezone.

Bila je itekako turbulentna sezona za Plave, a zanimljivo će biti i tokom ljetne pauze.

Neće biti duga, pa na Grbavici već moraju razmišljati šta i kako dalje. Navijači vjeruju da se neće ponoviti sezona koja uskoro završava i da Željezničar može biti u borbi za gornji dio tabele.

Očekuju se i igračke promjene, a čini se da je najbliži odlasku vezista Nedim Mekić.

Mekić ima važeći ugovor do 30.06. 2024. godine, te se do sada nije razgovaralo o nastavku saradnje.

To prema svemu sudeći znači da će 29-godišnji vezista napustiti Grbavicu i krenuti u nove izazove. Mekiću je sigurno ovo jedna od posljednjih šansi da krene put inostranstva i  napravi 'lijepu' finansijsku zaradu, a već postoje i određena interesovanja nekoliko klubova.

Ove sezone imao je i problema sa povredama, no uspješno se vratio. Do sada je upisao 26 nastupa u prvenstvu ove sezone, te dodao pet pogodaka i jednu asistenciju.

U Evropi je upisao četiri nastupa uz jednu asistenciju. Mnogi na Grbavici pamte dva pogotka protiv Borca na otvaranju sezone i meč koji je zapravio i obilježio ovaj vezista Željezničara.

Bila je to partija skoro bez greške, a od navijača Željezničara mogao bi se sada oprostiti upravo protiv Borca.

Mekić je nastupao za omladinske selekcije Željezničara, kasnije zaigrao i za Igman Konjic, Travnik, Zvijezdu Gradačac, GOŠK, te Radnik iz Bijeljine.

Iz Bijeljine se vratio u Željezničar u na ljeto 2021. godine.

Ugovor do 31.05. sa FK Željezničar imaju iskusni Semir Štilić i Edin Cocalić, dok je 30.07. slobodan i Joseph Amoah.

Sve će naravno zavisiti i od toga ko će sa klupe predvoditi Željezničar u novoj sezoni, prenosi Sportsport.ba.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.