8.7.2024. 14:48
0
Zekić zabrinuo navijače Sarajeva - Dva važna igrača propuštaju Aktobe: "Teške noge, ali su i teške glave"
Fudbaleri Sarajeva novu sezonu otvorit će u četvrtak na gostovanju kod Aktobea i prvom meču pretkolu UEFA Konferencijske lige.

Zoran Zekić, novi trener Bordo tima, govorio je o pripremema njegovih izabranika, prijateljskim utakmicama odigranim u Sloveniji.

- Zadovoljan sam angažmanom. Naravno, još nismo pohvatali sve datelje i ideje, ali nemam baš ni puno vremena, pa idemo u ovakvom stanju kakvom jesmo, naravno bez ikakvog alibija.

U Sloveniji sam uspio formirati neke ideje u glavi, vidio sam naravno i dosta problema, koji su i normalno u samom začetku rada. Malo su i teške noge... Teške su i glave. Imali smo tih nekih dobrih detalja, još više loših, tako da nadam se da ćemo to ispraviti, da ćemo biti na nivou i da ćemo odigrati karakternu i hrabru utakmicu u Kazahstanu.

Tokom priprema na povrede su se žalili Buljubašić i Mustafić, a Zekić je otkio da važan igrač propušta prvi meč protiv Aktobea.

- U procesu rada dešavaju se i takvi detaji. Buljubašić i Mustafić su odradili tek nekoliko treninga sa nama. Buljubašić neće biti u kadru za prvu utakmicu u Kazahstanu. Isto tako nažalost i Renan Oliveira. To su nekakve žrtve napornog rada. Ali nadam se da će dečki koji su spremni dostojno ih zamijeniti.

Prijelazni rok? To je živi proces, bit će dolazaka, ali i odlazaka. Ima nas malo i više, želimo priključiti i neke momke iz Akademije - kazao je Zekić, a govorio je i o očekivanjima u Kazastanu:

- Uvijek se nadam najboljem. Svjestan sam našeg momenmta. Idemo odigrati utakmicu kao da je Kup, dati sve od sebe i želimo se pokazati u što boljem svjetlu. Nadam se najboljem.



(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.