17.7.2024. 13:23
0
Zoran Zekić poziva na oprez uoči revanša protiv Aktobea: "Pozivam navijače da nas na pametan način nose. Ne smijemo podcijeniti protivnika"
FK Sarajevo će u četvrtak odigrati revanš meč 1. pretkola Konferencijske lige protiv kazahstanskog Aktobea.

Bordo tim je u prvom duelu kao gost slavio sa 1:0 golom Kyeremeha u 90. minuti, pa u revanš ulazi sa nešto većim šansama za plasman dalje od svog protivnika.

Ipak, jedan gol prednosti iz prvog duela ne garantuje prolaz, poručio je trener Sarajeva Zoran Zekić.

"Znate svi šta nam slijedi nakon prvog poluvremena u Kazahstanu. Renan je u ritmu već koji dan i vidjet ćemo koliko ga možemo koristiti, nažalost Buljubašić i Mustafić nisu spremni, nadam se da će to biti sve što se tiče zdravstvenih problema. Mislim da smo na kvalitetnom nivou. Očekuje nas da budemo još pametniji, hrabriji i kvalitetniji u pasu. Ono što želim jeste da s velikom vjerom i da nas navijači nose na pametan način, ne smijemo podcijeniti Aktobe jer je to dinamična ekipa u dobrom ritmu. Iz svog iskustva, znam da nas čeka dosta teška utakmica", rekao je Zekić.

Hrvatski stručnjak ističe kako Sarajevo nije favorit i da rezultat prvog duela ne smije nikoga zavarati.

"Volio bih reći da je tako, ali nismo favoriti. Možemo okrenuti i na to šta bi bilo da smo izgubili. Rezultat nas ne smije zavarati. Očekujem da će Aktobe biti sutra s puno manje pritiska nego u prvoj utakmici i vjerovatno su nas dobro analizirali. Ne bi bilo ni normalno da nakon tri sedmice kod nas sve funkcioniše kao što bih ja želio. Sutra ćemo sve vidjeti", rekao je Zekić i dodao:

"Što se tiče pritiska, mene vodi kroz život taj adrenalin, inače bih radio na puno manjem nivou. Naravno da će sutra biti velika podrška naših navijača i naravno da će tražiti u nekom trenutku nešto za što nismo u mogućnosti uraditi tad".

Zoran Zekić je priznao da njegova ekipa nije vježbala izvođenje penala.

"Ako razmišljamo o penalima i tim detaljima, šaljemo poruku svojim igračima koja nije potrebna. Penali se ne mogu uvježbati za jedan dan, ja sam vježbao cijelu karijeru i nisam uspio", zaključio je trener Sarajeva.

Sarajevo i Aktobe svoj revanš meč 1. pretkola Konferencijske lige igraju sutra od 21 sat, a pobjednik će u sljedećoj rundi odmjeriti snage sa slovačkim Spartakom iz Trnave.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.