20.7.2024. 9:37
0
Brutalna izjava Feđe Dudića upućena treneru Železničara: "Da li možda smrdim?"
Sinoć je započela nova nogometna sezona u Srbiji, a prvu utakmicu odigrao Radnički 1923 iz Kragujevca protiv Železničara iz Pančeva.

Domaći tim kao što je i poznato vodi stručnjak iz Bosne i Hercegovine, a njegovo ime je Feđa Dudić. On je na otvaranju nove sezone doživio poraz od 3:2.

Radnički je prošle sezone igrao fenomenalno i izborio je Evorpu, ali ova sezona nije dobro krenula za Feđu Dudića i njegove igrače.

Osim poraza koji su doživjeli u prvom kolu, veoma zanimljvio je bilo i na press konferenciji za medije nakon utakmice.

Dudića je jako naljutio potez Marka Savića koji je trener Železničara, a koji se nije pojavio na press konferenciji.

"Ne znam zbog čega gostujući trener neće da dođe. Da li možda smrdim pa mu smetam?", počeo je Dudić, prenose mediji iz Srbije.

Nije se tu zaustavio Dudić nego je nastavio sa izlaganjem.

"Treba pričati onako kako jeste. Prije svega, čestitam Pančevu na pobjedi. Ne mogu reći zasluženoj, ali su pobijedili, ja im čestitam. Sami smo sebe pobijedili na način na koji smo igrali i kako smo primali golove.

Treba priznati poraz, nije ni prvi ni posljednji, idemo dalje. Ni kad smo pobjeđivali, nismo se bahatili. Ali, rekao sam da ako ćemo ovako već od prvog kola da radimo opstrukciju igre, da svaki prekid ležimo, kako da igramo Evropu, kako da igramo u visokom intenzitetu?", rekao je Feđa Dudić.

Nije Dudić tražio nikakav alibi nakon poraza.

"Da ne misli neko ponovo da ja tražim neki alibi, sami smo krivi, nikad nisam bio trener koji traži alibi, ali ako želimo poboljšanje lige. Evo, štopajte vreme, pa ćete vidjeti koliko se igralo od 90 minuta", kazao je Dudić.

Nakon toga najavio je utakmicu Konferencijske lige protiv Mornara koja se igra u četvrtak.

"Možda i dobar poraz za nastavak sezone, ali neće nas poljuljati, izaći ćemo jači. Nadam se da će doći publika, da će biti pun stadion. Čestitam Mornaru na prolazu, gledali smo utakmicu, drago nam je da igramo sa njima, znamo da su im se dešavale i neke loše stvari u Gruziji. Bog ih je nagradio pa su prošli dalje. Toliko", rekao je Dudić.

Dudić je krajem proške godine preuzeo Radnički koji je tada bio na dnu tabele i napravio je fenomenalan posao, te je izborio Evropu sa ovim timom.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.