24.7.2024. 19:36
0
Počeo fudbalski turnir na Olimpijadi: Argentina se spasila u 16. minuti nadoknade, večeras Francuzi protiv SAD-a
Dva dana prije službenog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, počeo je olimpijski fudbalski turnir i već na samom startu donio veliko iznenađenje.

U susretu prvog kola Grupe B, Maroko je na "Geoffroy-Guichard" stadionu u Saint-Etienneu remizirao rezultatom 2-2 protiv Argentine, koja je izvukla bod nevjerovatnim golom u 16. minuti sudijske nadoknade.

Argentinci, koje trenira Javier Mascerano, a predvodi napadač Manchester Cityja Julian Alvarez, osvojili su dvije zlatne medalje (2004., 2008.), međutim na dva posljednja olimpijska turnira nisu prošli grupu.

Ni u Francuskoj im nije krenulo dobro. Dočekani su uz salve zvižduka nakon što se nedavno u javnosti pojavio video u kojem argentinski fudbaleri tokom slavlja na Copa Americi pjevaju pogrdne pjesme prema francuskim igračima afričkog porijekla.

Maroko je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom veznjaka Genka Bilala El Khannoussa, a u šestoj minuti nastavka Soufiane Rahimi je realizirao kazneni udarac za 2-0.

U 68. minuti smanjio je Giuliano Simeone, mladi napadač Atletico Madrida i sin Atleticovog trenera Diega Simeonea.

U nastavku susreta Argentina je jurila po izjednačenje i uspjela je zabiti za 2-2 u 16. minuti sudijske nadoknade. Strijelac je bio veznjak Boca Juniorsa Cristian Medina.

Argentina je izjednačila iz napada u kojem je dva puta uzdrmala okvir gola, a marokanski golman Munir dodao i jednu odbranu.

Prvo je Munir odbranio Alvarezov udarac, lopta se odbila do Otamendija koji je pucao, ali pogodio prečku, u nastavku akcije glavom je pucao i Bruno Amione, ali je i on uzdrmao okvir gola, da bi Medina pospremio odbijanac u gol za 2-2.

Nakon što je švedski sudija Glenn Nyberg, koji je produžio utakmicu čak 15 minuta, odsvirao kraj, razočarani navijači Maroka zasuli su teren brojnim predmetima, a nekolicina je preskočila ogradu i utrčala na teren, ali su ih zaštitari zaustavili.

U drugom susretu iz grupe večeras se još sastaju Ukrajina i Irak.

U susretu iz Grupe C Španija je pobijedila Uzbekistan sa 2-1.

Marc Pubill doveo je "Furiju" u vodstvo u 29. minuti, izjednačio je napadač Rome Eldor Šomurodov u 45., a pobjedu Špancima donio Sergio Gomez u 62. minuti.

Tri minute ranije Gomez je promašio kazneni udarac.

U drugom susretu iz ove grupe kasnije se sastaju Egipat i Dominikanska Republika.

Večeras je na rasporedu još šest utakmica, uključujući i duel domaćina Francuske protiv SAD-a.

U 21 igra se i susret između Izraela i Malija, koji će biti prvi sigurnosni test za Igre.

Na olimpijskom turniru učestvuju fudbaleri do 23 godine, ali svaka ekipa može imati i tri starija igrača.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.